آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهوری روز دوشنبه در سخنانی در همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد گفت: اوایل ماه جاری به رهبر معظم انقلاب نامه ای نوشتم که این همایش برگزار می شود و بین سران سه قوه نیز همدلی و هماهنگی برای مبارزه با فساد وجود دارد.
در این نامه خدمت حضرت آقا عرض کردم که خوب است ابتدای این همایش از سوی شما پیامی داشته باشیم یا در پایان آن دیداری انجام دهیم ، هر کدام را که مصلحت بدانید.
ایشان در حاشیه نامه ای که خدمتشان فرستاده بودم چند جمله مرقوم فرمودند که روز گذشته دفتر مقام معظم رهبری برای من فرستادند.
بسم الله الرحمن الرحیم
«نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می کنم ، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه ای کند؟ مگر وضعیت برای شما مسوولان سه قوه روشن نیست؟ باتوجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسوولان امر وجود دارد ، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی گیرد که نتیجه را همه به طور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون سمینار ، تصمیمات قاطع و عملی و بدون هرگونه ملاحظه ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»
نکاتی که می توان از مرقومه آقا برداشت کرد:
1-نفس مبارزه با فساد اداری و مالی باید وجود داشته باشد که این از مطالبات رهبر عزیزمان است. ایشان حتی نفس اهمتمام به مبارزه را تحسین می کنند.
2- از این سمینارها و نشست ها دود سفید بلند نمی شود و نباید انتظار معجزه از این گونه سمینارها داشته باشیم و نداریم .چرا که برگزاری نشست و سمینار به تنهایی کافی نبوده و نخواهد بود بلکه عزم ملی و اراده واقعی لازم دارد تا هم دولت و هم ملت برعلیه این فساد اداری و مالی ، که متاسفانه در حال تبدیل شدن به یک سنت است، اقدام کنند. آنچه روشن است اینکه: مبارزه با فساد شعار لازم ندارد و تنها عمل باید کرد تا این نقطه سرطانی از نظام اداری جمهوری اسلامی ، که بحق شایسته نسیت، برچیده شود.
3-با تمام همدلی و همفکری و هماهنگی که بین مسولین قوا وجود دارد ،چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی شود؟ واضح است که این سوال آقا از باب نصیحت و ارشاد نیست بلکه یک خواسته ایشان و یک مطالبه بر حق رهبری از سران سه قوه است و بر تمامی مسولین امر و حتی ملت عزیز هم تکلیف را روشن می کند که باید در برابر فساد در مملکت ایستادگی کرد و اقدام کرد .
4-لازم نیست تا برای هر تصمیم گیری صحیح سمیناری تشکیل شود و تصمیمات در آن سمینار گرفته شود بلکه برای مقابله با فساد و کارهای لازم و مورد نیاز جامعه اسلامی باید قاطعانه تصمیم گرفت و آن را به ملکه عمل رساند. نتیجه این اقدامات و تصمیمات هم باید به طور ملموس و روشن نمود داشته باشد تا هم مردم ببینند که دولت و نظام جمهوری اسلامی رابطه ای با فساد نداشته و نخواهد داشت و هر جا که لازم باشد با هر نوع فساد مقابله خواهد کرد. هم اینکه افرادی که به فکر فساد هستند ببینند و عبرت بگیرند و هیچ وقت به فکر راه انداختن یک فساد نظاممند در سیستم جمهوری اسلامی نیفتند.
5- در امر مبارزه با فسیاد هیچ ملاحظه و مصلحت اندیشی های حزبی و ... جایی ندارد و باید در این راه هر که باشد و در مقابل قانون بایستد، باید مجازات شود. تصمیم گیری ها بدون ملاحظه و اقدام هم بدون ملاحظه باید انجام بگیرد.
انشالله